Categories: Notícies
Escrit per: Sense ficció
Després de l'èxit que el documental va sembrar al seu pas pel festival "Documenta" de Madrid, "Google i el cervell mundial" torna a les instal·lacions de "el Matadero" de Madrid aquest Nadal. Des del 12 de desembre i fins el 27, s'han programat diverses sessions del documental a la "Cineteca", la primera i única sala del país dedicada exclusivament al cinema de no-ficció.El documental, una coproducció de Televisió de Catalunya, es va estrenar mundialment a Sundance i, des de llavors, ha competit a l'esmentat "Documenta" de Madrid, al DocsBarcelona i a Nova York. Fins avui, ja suma més de 60 festivals internacionals.

"Google i el cervell mundial" es va estrenar al "Sense ficció" el passat 18 de juny.

Sessions de "Google i el cervell mundial" a la Cineteca de Madrid:

Dijous 12 de desembre: 20:30, Sala Azcona
Divendres 13 de desembre: 20:30h, Sala Azcona
Divendres 20 de desembre: 22:30h, Sala Azcona
Dijous 26 de desembre: 20:00h, Sala Borau
Dijous 27 de desembre: 20:00h, Sala Borau

Més informació sobre com aconseguir les entrades en aquest enllaç.

"Google i el cervell mundial" és una producció de Polar Star Films i BLTV en coproducció amb ZDF/ARTE, BBC, TVE, TVC, amb l'ajut de MEDIA Development and Distribution i EURODOC 2010, i amb la col·laboració de LICHTPUNT, SVT, NRK, DR2, VPRO, Knowledge Network i ERT.
Categories: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental "Demà moriré", que el "Sense ficció" emetrà el 2014, s'estrenarà a la Cineteca Madrid el pròxim dijous 28 de novembre. L'estrena serà presentada per Justin Webster, director del documental, i el fiscal Carlos Castresana, un dels protagonistes de la història."Demà moriré" és una història d'assassinat, amor i intrigues polítiques que es destapen quan Rodrigo Rosenberg, un advocat carismàtic, apareix mort a trets enmig del carrer i, alhora, es descobreix un vídeo a Youtube on ell mateix predeia la seva mort i en revelava els culpables.

A més, des de la seva estrena al "HotDocs" de Canadà el passat mes de maig, els autors del documental han rebut l'interès per part de Hollywood de produir una història de ficció, dirigida i protagonitzada per l'actor Matt Damon.

Sens dubte, excel·lents notícies per aquest documental que, des de la seva arrancada al festival "Documenta", també el maig passat, ha recorregut amb èxit una vintena de festivals arreu del món.


Categories: Notícies
Escrit per: Sense ficció
“Món petit”, el documental català amb més espectadors a tot al món durant el 2013, continua sumant guardons internacionals. En els darrers dies, aquesta coproducció de TV3 ha guanyat el Premi Solidari de l’ONCE i el Premi Jove a Pravo Ljudski Film Festival (Sarajevo)."Món Petit", pel·lícula dirigida per Marcel Barrena, explica la filosofia vida i els viatges del jove Albert Casals, que intenta arribar al lloc més llunyà del món sense diners i en cadira de rodes. Amb aquests dos últims reconeixements, el film ja en suma vuit a tot el món i ha estat seleccionat a més de vint seccions oficials.

El documental, emès al "Sense ficció" el passat 10 de setembre i que ha estat en cartellera a diferents punts des del 15 de març, ha aconseguit un gran èxit de públic a sales d’exhibició, a la televisió i als festivals: dos premis a l' IDFA (el festival de documentals més important del món), estrena a Palm Springs, a Aruba, al Festival de Xangai, premi al Millor Documental a Boulder (EUA), Premi Jove al ZagrebDox (Croàcia), Premi Jove a Macedònia, Menció Especial del Jurat al Fit-Cat...

D’altra banda, la crítica d'arreu l'ha elogiada com una de les grans pel·lícules de l'any.

“Món petit” és una coproducció de Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola, Umbilical Produccions i Corte i Confección de Películas, amb el suport de l’ICEC i l’ICAA, i amb la participació de Canal+. La televisió pública americana PBS representa el film internacionalment.

» Veure més

Categories: Notícies
Escrit per: Sense ficció


Dilluns 18 de novembre es farà a l'auditori de l'SGAE la preestrena del documental "Montjuïc, la muntanya odiada de Barcelona". El documental, dirigit i presentat pel cronista Lluís Permanyer, es presentarà en exclusiva davant un nombre reduït d'assistents. Els socis i sòcies del "TresC" poden aconseguir invitacions per l'estrena. Per la resta, el documental s'estrenarà al "Sense ficció" el pròxim dimarts 19 de novembre. "Montjuïc, la muntanya odiada de Barcelona" posa al descobert la relació de llunyania i odi que, històricament, Barcelona ha mantingut amb la mítica muntanya.

La preestrena del documental serà a les 19.30 a la seu de l'SGAE de Barcelona.

Categories: Notícies
Escrit per: Sense ficció
Les produccions documentals “Entre el cel i la terra. La guerra dels aiguamolls” i "Pujol/Catalunya. El consell de guerra" han rebut els premis Cinema Rescat i Memorijove respectivament en la 8a edició del Memorimage, el Festival Internacional de Cinema de Reus. La primera, una coproducció de Televisió de Catalunya, s'emetrà en breu al "Sense ficció" mentre que la segona, una producció associada de TVC, es va emetre en el nostre programa el passat 21 de maig.


D'esquerra a dreta, imatges corresponents als documentals "Entre el cel i la terra" i "Pujol/Catalunya".


“Entre el cel i la terra. La guerra dels aiguamolls”, de David Fernández de Castro, ha rebut el Premi Cinema Rescat al millor treball de documentació i recerca. Jan Baca, Raül Contel, Joan Manuel Martínez Moro i Encarnació Soler, de l'"Associació Cinema Rescat", han valorat “la transcendència de les imatges d'arxiu emprades per explicar la història d'un rescat d'espai natural, tot fent-nos entendre que la decisió de preservar les zones d'alt valor ecològic que són patrimoni d'un país afecta tota la humanitat.”

D’altra banda, "Pujol/Catalunya. El consell de guerra", d’Enric Canals, ha rebut el Premi MemoriJove. El film guardonat en aquesta secció el tria el públic adolescent que assisteix al festival. El documental deixa al descobert la documentació inèdita del consell de guerra al qual va ser sotmès Jordi Pujol el 1960, acusat de rebel·lió militar.

El documental guanyador del festival ha estat "Buda. L'illa del Delta", una altra coproducció de TVC que va guanyar el Premi Ciutat de Reus.

El Memorimage és de caràcter competitiu i se centra en les pel·lícules que incorporen imatges d'arxiu en moviment. El festival és la valorització del passat en el camp del cinema. Aquesta edició s’ha celebrat del 6 al 9 de novembre. Amb excepció del Premi Cinema Rescat, el públic assistent va atorgar els premis, i això va fer el festival encara més participatiu.

» Veure més

Categories: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental "Demà Moriré", que pròximament s'estrenarà al "Sense ficció", ha obtingut el guardó Golden Strands Documentary Feature del TallGrass Film Festival, de Kansas. El documental, dirigit per Justin Webster, també ha rebut la "Menció d’Honor al Millor Documental" al Festival Internacional de Cinema de Sao Paulo."Demà Moriré" és una història d’assassinat, amor i conspiració política produïda per JWP, en coproducció amb TVC, BBC Storyville, ITVS, TVE i el Danish Film Institute.

La producció está fent un llarg viatge per diferents festivals de cinema i documental per tot el món; entre d’alguns d'aquests festivals destaquen els de Toronto, Lima, Seül, Madrid, Chicago i Denver, recollint en tots ells crítiques excepcionals.

Alguns dels comentaris sobre el documental

"Justin Webster crea un documental investigativo que humaniza a su victima… A pesar de las vueltas y los giros, a los personajes viles que aparecen y las teorías contrastes que se tiran y salen, Webster mantiene una claridad de contar… una historia infinitamente mas extraña que la ficción que habla de las vidas acortadas por la corrupción y secretos."
Indiewire

"El film es un emocionante thriller que lleva al espectador por los insólitos y secretos descubrimientos de una realidad que escondía el caso Rosenberg."
El País

"Si este documental comienza como un sencillo thriller político, poco a poco se pone en algo infinitamente mas extraño. Una película, salvaje, inquietante y evocadora."
The Guardian

"Una investigación con más vueltas y giros que una novela de Dennis Lehane… esta historia, contada por el director Justin Webster - es todavía mas increíble como película."
GQ Magazine

» Veure més

Categories: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental "Entre el cel i la terra. La guerra dels aiguamolls", coproduït per TV3 i que aviat emetrà el "Sense ficció", participa al Festival Memorimage i al FICMA (Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient). "Entre el cel i la terra. La guerra dels aiguamolls" ha estat seleccionat per participar en la secció oficial de la 8a edició del Memorimage (Festival Internacional de Cinema de Reus). La projecció serà el 7 de novembre a les 18:00 al teatre Batrina de Reus. D’altra banda, participa en la secció no oficial “Première” del Festival FICMA (Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient). La projecció es va fer el diumenge 3 de novembre.Sinopsi

L’any 1976, les màquines excavadores començaven a posar els fonaments del que havia de ser el complex turístic més gran de la península Ibèrica, 64.000 apartaments d’estiueg edificats sobre l’últim reducte dels Aiguamolls de l’Empordà. Un grup de joves, encapçalats per Jordi Sargatal, va prendre la iniciativa per paralitzar unes obres que ja estaven en marxa. Així va començar una lluita que va durar 7 anys.

"Entre el cel i la terra" és la història dels joves que es van atrevir a desafiar el sistema preestablert. Combatent amb tota la seva valentia i enginy, van aturar la destrucció del que amb el temps ha esdevingut una de les més grans reserves d’ocells del sud d’Europa; una lluita que va concloure el 13 d’octubre de 1983 amb la creació, votada al Parlament català per unanimitat, del Parc Natural.

El documental és una producció de Lastor Media en coproducció amb TVC.

Categories: Notícies
Escrit per: Sense ficció
Des del 4 d'octubre i fins el 30 de novembre, les pel·lícules candidates a rebre nominacions als premis Gaudí i Goya d’enguany tornen, com cada any, a aterrar a la Filmoteca uns mesos abans de la concessió dels guardons. Les projeccions, com indica la mateixa Filmoteca, sovint són precedides d’alguna presentació per part dels seus responsables artístics i formen part de la col·laboració de l'entitat amb l’Acadèmia del Cinema Català i amb l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España.Entre d'altres films, destaca la projecció de "Món petit", de Marcel Barrena, que vam estrenar al "Sense ficció" el passat 10 de setembre. La projecció es farà el divendres 11 d'octubre a les 17h.i serà presentada pel mateix director del documental.

Més informació sobre les projeccions que formen part d'aquest cicle, en aquest enllaç.
Categories: Notícies
Escrit per: Sense ficció
Al novembre se celebra la vuitena edició del Memorimage, el primer festival audiovisual internacional competitiu centrat en les pel·lícules que usen imatges d'arxiu.Divendres 4 d'octubre, es va presentar a Reus la programació de la VIII edició de Memorimage 2013 que, enguany, estarà configurada per pel·lícules nacionals i internacionals de temàtica diversa. I el "Sense ficció" hi tindrà una presència força destacada.

La Secció Oficial comptarà, entre d'altres, amb l'estrena internacional d'"Entre el cel i la terra, la història dels 30 anys dels aiguamolls de l'Empordà", de Tono Folguera, David Fernández de Castro i Roman Parado; i l'estrena de "Montjuïc, la muntanya odiada de Barcelona", la història de la relació de llunyania i odi, entre Barcelona i la muntanya, presentada per Lluís Permanyer. Tots dos documentals s'estrenaran pròximament al "Sense ficció".

A la secció MemoriJove, els estudiants podran veure el documental "Avi, et trauré d'aquí!", de Montse Armengou i Ricard Belis, i "Pujol/Catalunya. El consell de guerra", d'Enric Canals, estrenats tots dos al "Sense ficció" aquest any.

De nou el Com es va fer... revelarà els secrets dels documentals "Montjuïc, la ciutat odiada" i "Avi, et trauré d'aquí!" mitjançant la presència dels seus directors, productors i documentalistes.

El 9 de novembre, a les 21.00, es farà la Cloenda de Memorimage 2013 amb l'entrega de Premis i la projecció de "Cròniques de la Sènia" de la directora tarragonina Maria Roig, un retrat d'aquest poble als anys 60.

Més informació a http://www.memorimagefestival.org/index.php
Categories: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental "American Jesus", emès al "Sense ficció" el passat 19 de febrer, ha estat portada de la secció d'entreteniment del diari en línia Huffington Post. L'article ha estat escrit per l'escriptor de "Bests Sellers" nord-americà Frank Schaeffer. Schaeffer és un lider d'opinió important i influent als Estats Units, afí a la administració Obama, que escriu al New York Times i en altres mitjans nord-americans.Podeu llegir l'article complet del Huffington Post en aquest enllaç.

Recorregut per festivals

"American Jesus" també està tenint un important ressó en diversos festivals dels Estats Units. El documental ha esta seleccionat al Woodstock International Film Festival, on serà presentat el proper divendres.

Per altra banda, i més a prop nostre, el documental també ha estat seleccionat al Festival de Sitges, dins la Secció Ofical Noves Visions, on es projectarà el diumenge 13 d'octubre a les 17h.
» Veure més

Anterior SegüentTelevisió de Catalunya

© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A.