Escrit per: vestiteca
Demà s’estrena la nova docusèrie “300” i aquest post serà el primer per introduir-vos en el procés exhaustiu i rigorós d’una sèrie històrica.
Quan la direcció de TV3 encarrega al departament de Nous Formats la realització d’una sèrie documental històrica tota la maquinària dels serveis artístics es posa en marxa. En aquest cas, són sis capítols basats en fets puntuals i reals dels últims 300 anys d’història del nostre país, Catalunya.
Després d’una reunió d’equip on s’explica a grans trets tot el projecte, ens arriben els guions que ens serviran per començar les reunions de treball on es desgranen tots els detalls de cada seqüència, de cada personatge amb el director i realitzador, Joan Gallifa.
A més, per les dimensions de la sèrie cal preparar un espai que pugui contenir tot el que anirem recercant i on puguem estar amples a l’hora de donar-li a la roba l’acabat que necessita per ser creïble. En aquest cas, ens hem instal•lat en un camerino gran de TV3.Comencem a treballar en la recerca de documentació sobre la indumentària de les diferents èpoques que hem de recrear. Hem de recórrer a diferents fonts, ja que d’alguns dels personatges per la seva època tenim documentació gràfica, però de la majoria no, i cal trobar altres recursos que ens guiïn. Paral•lelament, la dissenyadora desglossa els guions per fer un llistat dels vestuaris que necessitarem. Ens surten uns 336 personatges per vestir.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Documentació en l’art, quadres i escultures de l’època


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Documentació en llibres específics d’història de la moda


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Fotos de personatges que s’han de recrear


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Els miniaturistes són rigorosos i ens ajuden amb els detalls


Un segon pas és entrar a La Vestiteca a fer la primera recerca, però com que la majoria de roba que hi ha és actual, necessitem recórrer al lloguer de vestits. És per això que ens posem en contacte amb Dress Art (http://www.dressart.es/ca/ ), una empresa de lloguer de vestuari d’època, molt coneguda per la gent de la professió.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

La Vestiteca de TVC


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Dress Art: la Jou Ceniceros, dissenyadora, i la Marta Orriols, estilista


A partir d’ara passarem molt temps aquí, triant i muntant els conjunts de les reconstruccions històriques i confeccionant tot allò que no hem trobat.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Bijuteria i accessoris a punt per començar a preparar personatges


Estigueu alerta perquè ben aviat us deixarem un record d’imatges dels rodatges.


null

Escrit per: vestiteca

Avui us presentem la col•lecció de Vintitrès, una firma de Mataró que aquesta temporada d'estiu col•laborarà vestint alguna de les protagonistes de "La Riera".

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Alguns moments de l’Ona vestida de Vintitrès.

Vam anar-los a visitar al seu showroom de Mataró on la Maria Zaragoza, propietària i dissenyadora de la firma, ens va rebre molt amablement i ens va ensenyar la seva
col•lecció jove, molt còmoda i amb detalls molt cuidats, fets amb teixits de qualitat, dissenyada i confeccionada tota aquí.

S’ha de destacar que la Maria i la seva família formen part del grup casteller els Capgrossos de Mataró i van ser els joves i nens d'aquesta colla qui van fer de models en el catàleg de la marca.

Dies després la Maria ens va tornar la visita al plató Imagina, on es grava la sèrie, de la qual és una gran fan, i va coincidir amb algunes de les actrius a qui ha vestit: Clàudia Costas, l’Ona a la sèrie, i Cristina Plazas, que fa de Cristina.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


null
Escrit per: vestiteca
Feia dies que no passàvem pel “Divendres”. Hi vam anar i hi vam trobar David Bisbal, amb nou look, que havia vingut a promocionar el seu concert a Barcelona del 5 de juliol. Amb una imatge impecable, camisa blanca, texà fosc i un botí de cordons estil anglès, ens va conquistar quan va interpretar un dels seus temes.
No vam poder parlar amb ell però vam compartir una estona amb totes les seves fans. Un altre dia mirarem de parlar-hi!

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

null
Categories: General , Programes
Escrit per: vestiteca
http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Hem incorporat a la pantalla una cara nova per substituir en Joan Salvat al “Sense ficció” i el “60 minuts”.
Com sempre, no ho fem “tal com raja”, sinó que cal fer un estudi de la persona i rebre les consignes corresponents del programa que presentarà. Aquesta vegada tractant-se d’una substitució les consignes de programa ja les tenim, segueix havent-hi un croma blau per gravar les presentacions de documentals i per fer-ho hem d’aconseguir una imatge sòbria i formal. Ara, doncs, ens cal conèixer la presentadora, l’Anna Barreda.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Per a l’Anna, hem de recercar americanes de colors que destaquin sobre el fons fosc i neutre que té el programa. Amb l’americana aconseguirem imprimir-li el toc de formalitat que necessita i amb els colors podrem descontextualitzar el rigor que a vegades pot portar una temàtica concreta, alhora podrem donar-li un toc més femení per distanciar-la del presentador habitual.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

L’estilista Maria Rocamora en un moment de proves


null


Escrit per: vestiteca
http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Els programes “Polònia” i “Crackòvia” són dues de les produccions associades de TVC i no es graven als estudis de Sant Joan Despí. Nosaltres, amb el nostre punt de xafarderia desinteressada, hem volgut saber com treballen per compartir-ho amb tots vosaltres.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Ens rep la cap de Vestuari, Catou Verdier, ella lidera dos equips d’estilistes que preparen i atenen les necessitats de tots dos programes. La conversa és distesa i amb un to de complicitat propi de la proximitat professional que ens uneix, el despatx és clar i com als nostres comparteixen espai les persones amb les seves taules i peces de vestuari i accessoris del vestit. En un desordre a primer cop d’ull i un ordre absolut vist amb ulls de professional cada cosa té el seu lloc, cada cosa té la seva etiqueta, com si no podrien trobar alguna cosa amb les presses de l’últim moment quan la notícia s’imposa a la planificació de rodatge? Ens comenten que el dia es va anunciar la data de la consulta, van haver de gravat el mateix dijous al matí de l’emissió.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


La Catou ens presenta el seu equip, a “Cracòvia” treballa la Marta Messegué i la Tània Sancho, a “Polònia” l’Àngela Casillas i Toñi Chamarro; avui la gent de “Polònia” està molt enfeinada, és el dia de gravació i les corredisses pels passadissos són freqüents.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Després d’una reunió setmanal on es parla de les necessitats, els equips comencen la recerca del vestuari que necessitaran per a cada personatge: vestits i corbates per a “Polònia”, equipaments esportius per a “Crakòvia”, però molt sovint a tots dos programes els personatges van disfressats i cal, doncs, dissenyar i confeccionar aquestes disfresses, llavors és quan tot l’equip s’arremanga i es posa a tallar, cosir i donar forma al que després serà un cargol, un rei, una ballarina o qualsevol altre vestuari que necessitin per prescripció del guió.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Ens passegem per les instal•lacions, és sorprenent la quantitat de vestuari que guarden, tot classificat i endreçat per temes, vestuari que s’ha fet servir en alguna ocasió i que, repetidament, torna a sortir. Uniformes, vestuari d’època, disfresses d’animals, els Reis Mags que van dissenyar cada una d’elles per no llogar-los cada any, grups de música, rèpliques de pel•lícules famoses... Ho tenen tot en la memòria, però, per si de cas, ho fotografien tot per gestionar-ho més fàcilment.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Quan ens acomiadem ens expliquen que estan preparant un especial que ens sorprendrà a tots! Estigueu alerta, segur que ens farà riure com ho fan aquests programes setmanalment.
Sort en la vostra feina i fins una altra!

null

Escrit per: vestiteca
Avui hem compartit una estona amb la Montse Murillo, la Maribel de “La Riera”, i li hem fet passar el nostre test.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


- El teu vestuari personal coincideix en alguna cosa amb el “look” de la tele?
No, gens ni mica. No porto jaquetes de cuir, ni Dr. Martins, tot i que m’agraden, però no les porto perquè les porta la Maribel.
- Com definiries el teu estil
Crec que no tinc estil, potser pràctic i sobretot còmode.
- Segueixes les tendències?
Si la segueixo, la segueixo inconscientment. Potser sí que veig coses al carrer que m’agraden, però per sobre de tot està la comoditat, per exemple a mi m’agraden els pantalons de cintura alta, que ara es tornen a portar.
- Com ha anat canviant el teu vestuari al llarg dels anys?
Jo crec que sí que he anat modificant coses, no sabria ben bé dir-te el què...
- Com han influït les estilistes en el teu dia a dia personal?
Sí, més d’una manera indirecta que directa. Em fixo com vesteix alguna persona...
- Utilitzes referents estètics quan parles amb l’equip de vestuari?
Sí, ho faig servir per als personatges
- En recordes algun que l’hagis fet servir?
No, el que si recordo és que quan em van plantejar el personatge de la Maribel, es van referir al personatge de “Millennium”, Lisbeth Salander. I això sempre t’ajuda.
- Quins són els teus colors preferits?
No, no prefereixo cap color, però crec que no em posaria mai pantalons blancs.
- Què és allò que no et posaries mai?
En general no porto peces cenyides.
- Quines són les teves peces fetitxe
La motxilla, perquè gairebé mai no porto bolso.
- No surts mai de casa sense...
Les ulleres.
- Tens alguna mania referent al vestuari?
No m’agraden els pantalons de cintura baixa. per tant els porto de cintura alta.
- T’agraden els escots?
M’agraden però no per a mi, per a mi només fins a un cert punt.
- Ets d’americanes?
Sí.
- Ets d’estampats?
Depèn de l’estampat, més aviat petits.
- Ets de complements?
No.
- Roba d’hivern o d’estiu?
No sé què dir-te, hi ha peces d’hivern que m’agraden, els abrics, però a l’estiu tot és més còmode i fàcil.
- Ets de texans?
Sí.
- Pantalons amples o de tub (pitillos)?
Sí, m’agraden...
- Faldilla?
Sí, tot i que últimament no en porto perquè vaig en bicicleta amunt i avall.
- Quines són les teves marques preferides?
No, no sóc de marques però durant molt temps he anat a Lourdes Bergada, m’agrada molt.
- La teva última compra?
Últimament no he comprat res.
- I un lloc per perdre-t’hi?
Berlín és una ciutat on em perdria.
- Alguna experiència divertida per explicar que t’hagi passat a la tele?
És que fan tan bé la feina que no m’ha passat res... Bé, tot sovint em cauen els pírcings perquè jo no tinc forats per portar-los i me’ls han de posar de pressió.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Gràcies, Montse, per cedir-nos part del teu temps després d’un llarg rodatge.

null


Escrit per: vestiteca
http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Avui deixem el glamur i les tendències per entrar en l’apassionant món del reciclatge. Aquí en teniu la fórmula:

Ingredients:

- Pressupost menys que 1
- Tota la Vestiteca
- Moltes ganes de reciclar
- Inspiració
- Creativitat
- Professionalitat
- Ganes de divertir-se

Objectiu:
- 13 davantals i alguna bossa d’eines

Fórmula:
- S’entra a la Vestiteca en busca de les peces que pel teixit que tenen ens donin un aire industrial i que ja siguin inservibles per a un altre objectiu: texans passats de moda, pell trencada, lones, cotons gruixuts... Es tracta de donar-li un altre ús a la roba.
- S’estudia la peça per descompondre i torna-la a muntar com a bossa de treball per portar les eines com a davantal, en Rafel cada programa en porta un de nou per treballar i no tacar-se.

En un programa de reciclatge nosaltres no podíem ser menys. Veieu com treballem?

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

La Fina Correcher, dissenyadora de vestuari, ajudant en Rafel abans de gravar.

null

Escrit per: vestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Avui toca recordar, per a aquells que no l’havien vist, un programa de la nostra història.
Guardar 30 anys de feina a disseny de vestuari és un repte!
Per un costat tenim a la Vestiteca algunes peces emblemàtiques que per les seves característiques o per les característiques del programa que les van utilitzar val la pena preservar-les del pas del temps. Per l’altre, tenim un arxiu d’imatges dels dissenys i estilismes que hem anat fent. Cada estilista i cada dissenyadora treballa com se sent més còmoda: unes dibuixen, les altres fan un recull d’imatges d’inspiracions, altres treballen amb les peces i guarden instantànies... sigui com sigui qualsevol disciplina és vàlida per presentar i recollir la feina feta.
Avui us en mostrem una d’entre moltes, podríem dir que són els calendaris d’estilismes que va fer l’equip d’Esther Mir, Marta Orriols i Rosa Julia, per portar el control del vestuari de l’”Això no és tot” amb Jordi González i Jair Pons els anys 1996-1997.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


null
Escrit per: vestiteca
http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Dijous passat, Ariadna Oltra va estrenar programa, “.CAT”. Per aquest programa la Cristina Casas i la Núria Querol li han preparat diferents etilismes per a les dues imatges que portarà. De dia, per trobar-se amb diferents testimonis dels temes de què parli, portarà un look més jove, còmode i dinàmic. Peces com caçadores, el denim, botins plans, les flors i les ratlles marineres que, avui dia, les podem trobar a tots les botigues, les combinaran per mostrar-nos una Ariadna pròxima a tots nosaltres.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


De nit, a l’hora del debat, entrarà a casa nostra més arreglada i formal, amb un punt de sofisticació. Aquí ens introduiran teixits diferents més treballats, les sabates de taló d’agulla i alguna brillantor. Al “.CAT” veurem una Ariadna diferent de com la teníem vista fins ara, esperem que us agradi!

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

L'equip de disseny de vestuari, Cristina Casas i Núria Querol


null
Escrit per: vestiteca

Aquests dies estem superactius, els programes diaris estan canviant els armaris i estem començant nous projectes que anireu veien a la pantalla. En un d’aquests programes, la presentadora es veurà més o menys així, de dia:

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca by lavestitecatv3 featuring blue jeans


I així, de nit:

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca by lavestitecatv3 featuring black patent pumps


Qui pot ser? Per a qui treballem?

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

La setmana vinent ho sabreu.

null