Escrit per: vestiteca

Aquests dies estem superactius, els programes diaris estan canviant els armaris i estem començant nous projectes que anireu veien a la pantalla. En un d’aquests programes, la presentadora es veurà més o menys així, de dia:

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca by lavestitecatv3 featuring blue jeans


I així, de nit:

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca by lavestitecatv3 featuring black patent pumps


Qui pot ser? Per a qui treballem?

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

La setmana vinent ho sabreu.

null

Escrit per: vestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Com sempre que vénen als nostres programes persones que poden donar joc a les nostres preguntes, nosaltres els hi fem. Aquesta vegada hem pogut tenir uns minuts la Clara Segura, que va venir a “Els matins” per parlar de l’estrena de la pel•lícula “Descalç sobre la terra vermella”.

Clara, com has vingut vestida per a aquesta entrevista?
Porto uns pantalons texans “pitillo” amb una bota de vellut negre amb taló. Combinat amb una americana i una samarreta negra, una imatge com molt bàsica però que crec que és un fons d’armari que sempre va bé per a aquestes ocasions.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


T’ho has posat per comoditat o perquè és un vestuari que utilitzes per a ocasions com aquestes?
Jo sempre que vaig a parlar d’alguna cosa relacionada amb la meva feina intento que el vestuari sigui neutre perquè l’important sigui el que jo dic, no com jo vaig, amb la qual cosa en certa manera, dintre d’una certa elegància esport, pugui passar més desapercebuda que si vinc amb una cosa molt més cridanera o vistosa. A mi el que m’interessa és el que vinc a dir.

Veig que portes unes bones arracades...
Sí, m’agrada posar-me un collaret o unes arracades quan vaig més sòbria

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Mentre l’acompanyo cap a fora per poder fer una fotografia amb el nostre penjador, em comenta que tot sovint troba a faltar algú que li faci una capbussada en el seu armari i li tregui tot el partit que es pugui a les peces que té.
Clara... nosaltres també necessitem aquesta figura! Ja ho diuen, oi? “A casa del ferrer les culleres són de fusta”.

Gràcies, Clara, per dedicar-nos uns minuts.

null
Categories: General , Esdeveniments , Programes
Escrit per: vestiteca

Voleu saber en qui ens vam inspirar per fer els estilismes de Xavi Abad quan es va incorporar al programa “Els matins”?
En Blaine Anderson (Darren Criss), un personatge de la sèrie “Glee”, perquè al Xavi li agradava molt la seva manera de vestir pel toc modern i extremat a partir d’elements molts clàssics.

Xavi Abad, inspiració

Xavi Abad, inspiració by lavestitecatv3 featuring hair bows


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Xavi Abad: “Volia apostar per aquest estil british sense sentir-me disfressat, sobretot perquè tinc uns quants anys més que el Blaine Anderson de la sèrie. L’equip de vestuari de seguida van saber com fer-ho i l’han encertat... no us sembla?”

null

Escrit per: vestiteca

Recordeu que durant unes setmanes Els Optimistes de Catalunya Ràdio es van disfressar? Doncs avui us volem presentar el recull d’aquestes disfresses que l’audiència de l’emissora triava cada setmana i que nosaltres, l’equip de disseny de vestuari de “Divendres”, resolíem en un pim-pam amb les peces que tenim a la Vestiteca.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

null
Categories: General , Programes
Escrit per: vestiteca
Tota recerca de peces té unes característiques concretes que s’emmarquen en el context dels personatges on interactuen. En aquest cas, la recerca del braçalet que li va regalar el Bernat a la Lucia, havia de ser una peça antiga passada de generació en generació dintre d’un estrat social mig baix. En casos com aquest solem recórrer a les peces originals de l’època, per això i perquè el pressupost sempre és ajustat, vam començar pels Encants tot i que el vam acabar trobant a la fira d’antiquaris de la Catedral.
En la nostra feina, és important tenir en compte aquests detalls ja que el conjunt de les petites coses fan que vosaltres, els espectadors, us submergiu en aquesta segona realitat.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca
Encants de Barcelona


Als Encants hi has d’anar amb temps, la recerca es converteix en una cacera: mirar, mirar, tocar, preguntar, regatejar... i entre muntanyes i muntanyes de roba, llibres, mobles, revistes, plats i qualsevol cosa que et passi pel cap, pots trobar el que busques. En aquest cas nosaltres vam marxar amb alguns jerseis per altres personatges i un mantó antic de vellut negre. Havíem vingut a buscar un braçalet i no el vam trobar.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca
Pepi Aubia a la Fira d’Antiquaris de la Catedral


A la Fira d’Antiquaris tot està més endreçat, la recerca es converteix en un passeig i tot i que no té l’emoció dels Encants, les peces que tenen són una delícia pels ulls.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Tria del braçalet

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca
Fragment seqüència on en Bernat li regala un braçalet a la Lucía.


Continuarem explicant-vos altres recerques com aquesta, una mica especials!!!

null

Escrit per: vestiteca
http://blogs.tv3.cat/lavestiteca.php


Els SP3 són un grup de nois i noies que canten i ballen les cançons del Super3, han representat tres espectacles, el primer “Tots som súpers”, el segon “ Anem a veure món” i el darrer “Superaventura”.
Aquests musicals també han estat elaborats amb la col•laboració de Marc Parrot i de l’escola de teatre musical Memory, i comptem amb la participació de l’APANSCE (Associació de Pares i Mares de Nens Sords de Catalunya).
Des de disseny de vestuari la proposta des del primer espectacle ha anat evolucionant com ara veureu:

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


El punt de partida era que els colors dels personatges del super3 hi fossin molt presents, d’aquí les samarretes de colors amb estampats dels personatges en colors i les seves icones. Una base, pantalons negres per a nois i noies i armilles negres per a ells i grises texanes per a elles per aconseguir una imatge casual.
Segons les cançons també s’hi afegien elements de vestuari...

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Unes gorres de colors i americanes i barrets completaven el vestuari per algunes cançons.
Pel segon espectacle, es van unificar el color de les armilles, negres per a tots, i es va simplificar el disseny de les samarretes, amb els colors dels personatges del Super3, però els estampats eren les siluetes dels personatges en negre.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


També es complementava el vestuari segons la cançó.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Finalment, l’últim vestuari. S’ha fet un canvi més substancial, la intenció ha estat mantenir la imatge de grup, però respectant la personalitat de cadascun dels components. Hem mantingut les samarretes de colors a la base superposant una altra peça del mateix teixit per a tots i una peça texana diferent per a cadascun.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Una vegada més, complementem aquest vestuari amb altres peces segons el tema.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

I ara, ens acomiadem de tots vosaltres amb els components del grup i les 4 noies d’APANSCE que fan les coreografies d’un parell de cançons del Super3 acompanyades amb la llengua dels signes catalans.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Fins aviat!!!!!

null

Escrit per: vestiteca
http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Aquest últim mes he estat amb l’equip de vestuari de “La Riera”, on he pogut veure com es treballa en un model de programa televisiu ben diferent dels que havia vist fins aleshores. He après moltíssimes coses noves: què són els ràcords o l’escaleta; la complexitat de gravar una serie amb talls diversos, amb exteriors i platós...
M’ha agradat molt estar a “La Riera”, ja que he pogut veure les entranyes d’una sèrie que jo segueixo, he pogut veure com és per dins el que cada dia al migdia veia per la pantalla.
A part, he de dir que la culpa que hagi estat tan bé aquest últim mes la té el Departament de Vestuari de “La Riera” (dissenyadora, estilistes, ajudants i sastressa), que han estat ajudant-me en tot i han fet que em sentís part del seu equip en tot moment. Moltes gràcies a tots!

El primer dia, quan vaig arribar a allà, vaig donar un cop d’ull als armaris dels diferents personatges i em va sorprendre molt un: el de la Judit. Quan la veia a la televisió la veia una dona molt elegant, i, tot i que va vestida amb bastants colors, mai m’hauria imaginat trobar l’armari que vaig trobar sota el seu nom. Després em van explicar que el colorit de la seva roba era el colorit que havia agafat arran de la seva etapa en què va viure a Mèxic. Llavors ho vaig poder entendre, i és que a la televisió res és gratuït. Ara ja ho veig més clar...


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


null
Escrit per: vestiteca
http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Sergi Mateu


-El teu vestuari personal coincideix en alguna cosa amb el look de la tele?
No, d’entrada tenim un personatge que no té res a veure amb en Sergi Mateu, és un personatge clàssic, conservador, que tot i que ha anat evolucionant amb el temps, continua sent clàssic i conservador. I jo tinc un estil molt personal combinat amb clàssic que pot arribar a donar una connotació de modernitat.

-Com ha anat canviant el teu vestuari al llarg dels anys? Què ha influït més?
Ha evolucionat des de l’absoluta llibertat d’anar com a mi em dóna la gana d’anar. Jo diria que el meu estil és un estil bàsicament còmode, molt personal, molt fora dels corrents estètics i les modes i amb el qual jo em sento bé. Per exemple, l’americana que porto avui, la vaig comprar a Furest fa anys, m’hi sento còmode i la porto. Prefereixo qualitat a quantitat, tinc peces de roba que poden tenir 15 anys i estan perfectes, jo tinc molt cura amb la roba, la cuido.
Ara estan de moda les americanes estretes, amb solapa petita, d’acord, però jo no me la posaria mai!. Possiblement l’única moda que jo he portat i que recordo que hi anava incòmode va ser als anys 70 amb els pantalons estrets amb campana i jerseis ajustats, quan veig fotos d’aquells època no m’hi identifico gens...
No suporto la roba molt cenyida. Avui dia la gent confon la comoditat amb portar quatre draps. Vull anar elegant i sentir-me còmode amb el que porto i la imatge que dono.

-Quin referent estètic tens que et pugui influir?
No en tinc.

-Quins són els teus colors preferits?
La gamma de verds, m’agraden els colors que tenen un component de gris.

-Quin color odies o no triaries mai?
Un taronja i un groc, però no pel tema dels actors, sinó perquè jo no m’hi sento còmode.

-Què és el que no et posaries mai?
No em posaria mai unes faldilles.

-No surts mai de casa sense...
El barret, estiu i hivern, jo el barret l’he portat sempre, vaig viure en una família on es portava el barret, el meu pare el portava i, per descomptat, el meu avi, també. Sempre l’he trobat un complement molt elegant i que dóna molt joc. Sóc un gran client de la Sombrereria Mil.

-Tens alguna mania referent al vestuari?
No suporto els forats als mitjons, encara que no es vegin. No suporto que no surti la màniga de la camisa per sota la màniga de l’americana un dit.

-Quina és la teva botiga preferida?
Últimament compro a Santa Eulàlia, a l’”outlet” que fan cada temporada. Hi pots trobar roba bona a bon preu.

- Quina relació tens amb l’equip de Disseny de Vestuari?
Sempre he tingut molt bona relació, amb la Pepi* ens vam conèixer amb “Secrets de família” i quan ens hem retrobat ha continuat havent-hi una molt bona relació, i quan hi ha alguna cosa amb la qual no em sento còmode l’hi dic.
A veure, aquesta pregunta és trampa! I et diré per què, moltes vegades els actors només volen estar guapos, aleshores tenen una relació molt directa amb l’equip i fan valer el criteri estètic per sobre el que imposa l’època i el personatge. Jo sempre he intentat anar a favor del personatge i de l’època que s’està representant, he intentat col•laborar sempre.


-Com han influït les estilistes en el teu dia a dia personal?
Hem col•laborat.

-Segueixes les tendències?
No.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca.php

Albert Flaquer


Gràcies, Sergi, per dedicar-nos uns minuts del teu temps!!!


* Pepi Aubia, dissenyadora de Vestuari de “La Riera”


null

Escrit per: vestiteca
http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Com suposem que heu pogut apreciar, a partir del dilluns 20 de gener la imatge dels telenotícies de TV3 ha canviat radicalment.
L’equip de disseny de vestuari d’informatius (Cristina Casas i Laia Guarné) fa temps que treballen per fer possible aquest canvi.
Tenint en compte que passàvem a un decorat virtual ( bona part amb croma) molt més ampli i amb uns avenços tècnics punters com la realitat augmentada, un cop ens vam proposar el projecte el primer que vam fer va ser una proposta de vestuari molt més auster que actual.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Per als presentadors, una línia senzilla, “slim fit”, sense quadres ni combinacions de colors estridents.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


En el disseny de vestuari de les dones és on hem notat més canvi. Vam proposar, en la mesura del que fos possible, deixar de banda l’americana i anar a triar peces de línies simples, colors plans i poques floritures, introduint el vestit com a peça clau.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


El projecte va ser aprovat i la Cristina i la Laia van fer una recerca exhaustiva de material descartant dels armaris dels presentadors tot allò que no encaixa amb el nou look per tal que torni a la vestiteca i ho aprofitin altres programes de la casa.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

La Laia i la Cristina triant la roba que s’ha de descartar per a la nova imatge


Un cop fet aquest pas, comencen una sèrie de dies de proves i més proves: el que nosaltres anomenem els números 0.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Últims retocs abans d’entrar a plató


La presentació a la premsa

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Finalment, l’estrena, amb aquest resultat final que esperem que us agradi.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca.php

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca.php

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca.php

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca.php

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca.php


Seguiu-nos als nous telenotícies!

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


null
Escrit per: vestiteca
Tal com us hem anat explicant i heu pogut veure, la Lídia ha començat a “Els matins” amb una nova imatge que per als incondicionals d’aquesta gran professional no ens és del tot desconeguda. La recordeu quan feia el “Telenotícies” o “Banda ampla”? Doncs ara la Lídia lluirà cada dia amb una imatge amb línies pures, colors plans i peces que per elles mateixes tenen la presència necessària i subtil per arribar a tots nosaltres sense que siguin les protagonistes de la pantalla.

Els matins, http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Els matins, http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Proves de vestuari de la Lídia


Proves de vestuari de la Lídia
La Fina acabant d’ajudar-la el dia de les proves de vestuari.


null