Escrit per: vestiteca


És com trobar una solució a una equació que fa hores que vols resoldre

Aquesta va ser la meva sensació el dia que vaig saber que formaria part del Departament de Vestuari de TV3. Ja us podeu imaginar el que és per a una persona de 19 anys il•lusionada pel futur que l’espera, formar part d’un equip tan important.

Tinc moltes ganes d’aprendre i d’introduir-me en aquest món que molts creuen que està a l’abast de poques persones. Sincerament, no sé on em portarà la vida, ni a què em dedicaré d’aquí uns anys, però estic segura que aquesta experiència m’obrirà les portes en molts sentits, sobretot les de l’aprenentatge per poder-me formar en un camp que m’agrada.

Avui fa 15 dies que he començat com a becària, en podria fer una valoració, però crec que encara és d’hora tot i que estic segura que serà molt positiva.

Durant el pròxims mesos m’aniré movent pels diferents programes de TV3, i al final de cada petita etapa faré una valoració personal sobre la meva experiència. El mes que ve estaré en el Club Súper 3, per tant, en faré una petita valoració: “el Club Super3 és com...”

null


Categories: General , Curiositats
Escrit per: vestiteca
http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Un altre any el Piromusical de la Mercè, un altre any amb l’Helena Garcia Melero i un altre any Karen Millen ens deixa el vestit.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


null
Escrit per: vestiteca
Demà s’estrena la nova docusèrie “300” i aquest post serà el primer per introduir-vos en el procés exhaustiu i rigorós d’una sèrie històrica.
Quan la direcció de TV3 encarrega al departament de Nous Formats la realització d’una sèrie documental històrica tota la maquinària dels serveis artístics es posa en marxa. En aquest cas, són sis capítols basats en fets puntuals i reals dels últims 300 anys d’història del nostre país, Catalunya.
Després d’una reunió d’equip on s’explica a grans trets tot el projecte, ens arriben els guions que ens serviran per començar les reunions de treball on es desgranen tots els detalls de cada seqüència, de cada personatge amb el director i realitzador, Joan Gallifa.
A més, per les dimensions de la sèrie cal preparar un espai que pugui contenir tot el que anirem recercant i on puguem estar amples a l’hora de donar-li a la roba l’acabat que necessita per ser creïble. En aquest cas, ens hem instal•lat en un camerino gran de TV3.Comencem a treballar en la recerca de documentació sobre la indumentària de les diferents èpoques que hem de recrear. Hem de recórrer a diferents fonts, ja que d’alguns dels personatges per la seva època tenim documentació gràfica, però de la majoria no, i cal trobar altres recursos que ens guiïn. Paral•lelament, la dissenyadora desglossa els guions per fer un llistat dels vestuaris que necessitarem. Ens surten uns 336 personatges per vestir.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Documentació en l’art, quadres i escultures de l’època


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Documentació en llibres específics d’història de la moda


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Fotos de personatges que s’han de recrear


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Els miniaturistes són rigorosos i ens ajuden amb els detalls


Un segon pas és entrar a La Vestiteca a fer la primera recerca, però com que la majoria de roba que hi ha és actual, necessitem recórrer al lloguer de vestits. És per això que ens posem en contacte amb Dress Art (http://www.dressart.es/ca/ ), una empresa de lloguer de vestuari d’època, molt coneguda per la gent de la professió.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

La Vestiteca de TVC


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Dress Art: la Jou Ceniceros, dissenyadora, i la Marta Orriols, estilista


A partir d’ara passarem molt temps aquí, triant i muntant els conjunts de les reconstruccions històriques i confeccionant tot allò que no hem trobat.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Bijuteria i accessoris a punt per començar a preparar personatges


Estigueu alerta perquè ben aviat us deixarem un record d’imatges dels rodatges.


null

Escrit per: vestiteca
Ahir van estar al plató d’”Els matins” el director i els actors de l’obra Pensaments Secrets. Amb Lluís Soler com a director i l’Àlex Casanovas i la Mercè Pons coprotagonistes, l’obra estarà a la sala Muntaner fins al 26 d’octubre. Nosaltres ens estrenem aquesta temporada parlant amb ells que són vells coneguts de tots els que formem part d’aquest departament.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca.php

Quin va ser el teu primer programa a TV3?
Àlex: “Amor a primera vista”
Lluís: Jo diria que va ser “Poble Nou”
Mercè: El primer no li recordo el nom, però anava d’uns extraterrestres..., me’n recordo molt la vegada que vaig fer de Julieta amb en Marc Martinez que feia de Romeu, però la primera cosa important va ser el “Quico el Progre”

L’Any?
Àlex: 1991
Lluís: 1992
Mercè: ?
De què feies? Nom del personatge
Àlex:: De presentador.
Lluís: Un personatge que es deia Barrios.
Mercè: De mare extraterrestre.

Recordes el nom de la dissenyadora de vestuari?
Àlex: Sí, l’Anna Falguera era una d’elles.
Lluís: No recordo els noms, però si els veiés els reconeixeria.
Mercè: L’Anna Ros.

Quina relació estableixes amb l’equip de disseny de vestuari?
Àlex: Sempre molt bona perquè la imatge que donem nosaltres sempre depèn d’ells. Hi ha un “entente”, normalment vestuari procura que tu et sentis còmode amb les coses que et proposen...
Lluís: Molt bona, jo no sé per què tinc una debilitat per l’equip tècnic, incloent vestuari, utillatge... o sigui el valoro molt i és per això que sempre procuro tenir-hi contacte.
Mercè: Molt bo... a més jo m’adapto molt i intento que tot vagi molt bé i l’equip de vestuari ens ajuden a sentir-nos més bé en el paper, per a mi és un equip importantíssim.


Has tingut en compte que avui venies a “Els matins” a l’hora de vestir-te?
Àlex:: Sí, sí, he pensat que portaria una americana perquè em poguessin posar el micro bé i no per dins de la samarreta
Lluís: M’hi he mirat una mica, hi he pensat...
Mercè: Sí, ahir vaig pensar que havia d’anar còmoda per sobre de tot i aquest punt informal.


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca.php


null
Escrit per: vestiteca

Avui volem que comenceu a remenar el vostre armari per començar a reciclar, nosaltres ja ho estem fent perquè quan arribi el fred, no ens agafi amb la roba d’estiu.
Abans de fer-ho, informeu-vos del que es portarà i com es combinarà. Nosaltres us deixem unes propostes per anar tirant... aviat anirem parlant de com fer els estilismes amb cada tendència.

2014-2015

2014-2015 by lavestitecatv3 featuring pink tops


null


Categories: General
Escrit per: vestiteca

Avui hem conegut la que serà la tercera becària de disseny de vestuari; aneu coneixent-la vosaltres...

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Maria, t’esperem dilluns amb moltes ganes de feina, vés preparant un logotip que aviat tindràs presència a La Vestiteca


null

Escrit per: vestiteca

L’equip de disseny de vestuari de “Divendres” està treballant en la nova imatge de la Marta Carreras. Els volums, les formes, els colors i l’estil són motiu de conversa per anar conformant i definint la Marta Carreras de “Divendres”.
Aquests primers dies són fonamentals. Amb els primers contactes i els primers intercanvis d’opinions s’ha d’establir la complicitat que els permeti treballar en el seu estilisme amb total confiança.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Pels qui no la coneixeu, us mostrem les primeres imatges d’ella al programa. Ben aviat, parlarem amb la Mónica Cavanillas, la seva dissenyadora de vestuari, per intercanviar impressions i que ens expliqui quin és el mètode que segueix en aquests casos.


null

Escrit per: vestiteca

Ahir al plató 1 del CPA es va presentar la programació de la nova temporada amb tots els presentadors que tindrem en pantalla. Tenir-los a tots reunits en un sol espai per a una sola imatge ens demana un esforç extra de coordinació que avui intentarem resumir en unes quantes línies.
La maquinària es posa en marxa quan des de producció de l’àrea de promoció ens fan saber quins conductors seran presents a l’acte, quan, dia i hora de l’esdeveniment i on.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

La casa també es vesteix per rebre els convidats.


Cada una de les dissenyadores i estilistes preparen acuradament la roba que portaran els seus presentadors, fidels a la seva imatge professional. Avui caldrà tenir en compte el que porten els altres perquè no hi hagi gaires coincidències amb els looks.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Camerinos a punt per omplir!

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


A les 9 comencen a arribar els primers, i al camerino trobaran la roba que s’han de posar.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

La sala de maquillatge i perruqueria, en plena feina


A les 10 els passadissos bullen, corredisses amunt i avall, canvis d’última hora i atencions diverses perquè tot surti com cal.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

1 Artur Peguera i Xavi valls, 2 l’Artur amb Toni Cruanyes, 3 Rafel Vives amb la seva estilista Fina Correcher, 4 Francesc Mauri, 5 Quim Masferrer, a punt per baixar al plató.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

1 Òscar Dalmau saluda Carles Prats, 2 en Sergi i en Claudi, o Jordi Planas i Pere Arquillué, 3 Carles Prats, 4 Rafel Vives fent temps, 5 Xavi Coral


A les 11h. i pico... tots preparats per posar a la foto. O no!

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


nullEscrit per: vestiteca

Comença un nou curs per a tots nosaltres i La Vestiteca ja està darrere de les novetats que comencen i, com sempre, dels programes que segueixen per portar-vos el nostre dia a dia, perquè vosaltres visqueu tot el que es cou a les nostres sales.

null

Seguiu-nos cada setmana i aneu descobrint els secrets de la nostra feina, les noves tendències i les novetats sempre des del punt de vista del nostre departament de Disseny de Vestuari de Televisió de Catalunya.
null


Categories: General , Esdeveniments
Escrit per: vestiteca

Hem acabat els programes en directe, hem dit adéu a la becària i com cada estiu toca fer manteniment... i vacances!

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

null
Categories: General , Esdeveniments