Escrit per: vestiteca
Amb la nova temporada arriben nous personatges que posaran més "sal i pebre" a la trama de les cuines de “La Riera”.
Us presentem alguns dels nous personatges de la temporada!

OMAR VILA

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


L’Omar és un periodista vocacional. És un home apassionat i apassionant amb un atractiu irresistible. Ha passat tota la seva vida professional sent corresponsal. Ara, amb trenta-set anys, ha tornat al seu país intentant superar el pànic que des de fa un temps arrossega i que va agafar a causa d’un conflicte bèl•lic. Arriba a Sant Climent buscant tranquil•litat, però no pot estar-se quiet i provoca la Judit fins que la convenç d’obrir una redacció digital traient-li les pors i convencent-la de que segueixi el seu instint.
El seu vestuari serà el d'un "personatge" viscut. Roba còmoda, esportiva, gastada, amb pàtina, teixits encerats i envellits, amb personalitat i roba texana. Braçalets i algun complement, records de vivències, un look "casual" cuidat, com aquell "que no vol la cosa", però que ben segur potenciaran l'atractiu del personatge.

ÀGATA PUIG

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


L’Àgata és una dona atractiva, elegant i amb classe, que ratlla la quarantena. Pel seu físic, per com vesteix i per la seguretat amb què es belluga en qualsevol ambient, de seguida veiem que pertany a la classe alta però, a diferencia del que és habitual, no té aquella fredor lànguida que caracteritza aquestes dones. Al contrari, s’intueix un punt transgressor, pròxim i gairebé sexual, en la seva mirada.
Vesteix de manera sofisticada, cuida cada detall del seu vestuari, però no és mai excessiva. Sap estar i vestir per qualsevol situació. Roba escollida, de qualitat, teixits nobles: rasos, sedes, etc. Vesteix molt bé, però cap de les peces que porta crida més l'atenció que la seva bellesa natural. Hem intentat que la roba no estigui per sobre d'ella, però que ajudi l'actriu a "dibuixar" el personatge.

CHARLIE FUENTES

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


El Charlie és el gran dels stagiers. Ha treballat des de molt jovenet al petit i ranci restaurant familiar i ara malgrat la falta d’ajut familiar, farà pràctiques a la fonda per aprendre-hi tot el que pugui. És un xaval de barri, pencaire per necessitat i per caràcter.
Normalment portarà el look de cuina que el stagiers de “La Riera” porten en les èpoques que passen per aquesta empresa a fer les pràctiques. És molt curós i valora molt aquesta oportunitat. Sempre anirà impecable amb la seva roba de feina. Pel que fa al seu vestuari fora d'hores de feina, va com qualsevol jove. Li agrada cuidar-se i donar el millor de si, tot i que els seus ingressos són petits, com molts dels joves de la seva generació. Sap treure partit del seu físic amb enginy.

BRUNO ALERT

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

El Bruno és el segon stagier que entra a treballar a la fonda. Té 18 anys acabats de fer i encara està vivint el caos adolescent en tots els sentits. La seva màxima aspiració és treballar el menys possible. No li agrada gaire la cuina, ha arribat aquí rebotat d’altres intents de viure fent el mínim esforç.
El Bruno ve d'un entorn benestant. Li agraden les marques, els colors brillants, la roba "pija" com a carta de presentació. Un jove actual pendent del seu aspecte, sense reparar en despeses!

FÈLIX MUNTANER

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


El Fèlix és un home que diu que s’ha fet a sí mateix “amb dos collons” i és el pare del Marçal. Ha passat la cinquantena, és com un ós, gros i entranyable amb els seus, però perillós i mentider amb tothom
Vesteix de manera còmoda, intenta ser elegant en tot el que porta. Camises de cotó amb un quadre especial, pantalons amb butxaques, algun texà de vestir, peces de punt amb algun color amb una mica de llum, portarà roba de "pare de classe mitjana-alta" que vol estar sempre adequat per la situació.

GRÀCIA FUSTER

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

La Gràcia és una dona forta, descendent directa d’una barreja entre el feminisme i el hipisme, reciclat en un ecologisme gairebé fonamentalista. Mare soltera, sàvia en massa coses i especialitzada en gairebé res. Ha passat per molts oficis, però, finalment, la cuina ha estat la seva passió i la seva professió.
La Gràcia és una dona amb ideals, vegana, està en contra de l'explotació animal en tots els àmbits de la vida. El seu fons d'armari el formen roba còmoda, que dura temps, no és gens consumista. Mai porta, ni compra teixits, ni roba que impliquin patiment en els animals per aconseguir-los en el procés de producció. Escull roba de cotó, tints naturals, pells sintètiques: un look còmode i coherent amb la seva ideologia.

ALFRED BANNERÉs l’ex de la Tilda. Té gairebé quaranta anys. Tot i haver sigut un home feliç, d’ambicions discretes, que estimava la seva dona i que, amb l’arribada del seu fill, semblava que no podia demanar res més a la vida. Ara és un home dur, trist i amargat, que no confia en ningú i que està desesperat per aconseguir recuperar el seu fill. Es deixarà estimar per la Nora.
L’Alfred és anglès, un professor amb una rica vida intel•lectual. El seu look serà el d'un professional de la docència, sempre impecable i còmode. Li agrada cuidar-se i té un punt de presumit sempre, però no farà mai de la seva aparença la prioritat de la seva vida, acaba resultant un noi "guapo", sense pretendre-ho gaire.

OLEGUER MOLINS

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca.php


L’Oleguer és un jutge de 45 anys elegant i tranquil, un pèl tímid i reflexiu, acostuma a parlar només quan sap molt bé del que parla. En aquests moments està vivint el ressorgiment sentimental amb la Sònia, després d’anys dedicat únicament a la seva feina de manera obsessiva.
El seu fons d'armari serà variat. Un look professional, amb un punt de color, arriscat. Ha de tenir roba per a moltes situacions, en l'entorn professional anirà impecable sempre, però amb un punt de color o risc: camises de quadres de colors intensos, pantalons de colors. Descoordinats de pantalons i americana, que d'alguna manera combinen. Un look mediterrani, més atrevit del que solem veure pels carrers de Barcelona. Ens hem inspirat en el look italià, per crear la imatge d'aquest personatge.

Aquest és només un tast dels nous personatges de “La Riera”, en vindran més. Esperem que us ho passeu bé amb nosaltres!

null

Escrit per: vestiteca
http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Durant aquesta temporada ens hem proposat parlar del vestuari dels cors a mida que els vagin eliminat. Avui parlarem del de Fusions.
Fusions és un cor de Palamós que compta amb 17 cantants, 10 dones i 7 homes.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Primer programa


Quan l’equip de vestuari es va plantejar el “look” d’aquest cor, va buscar la inspiració en el mar que envolta aquesta vila del Baix Empordà. És per això que els blaus i les textures amb caient han estat presents en els seus vestuaris.
Vestir corals no és fàcil, un dels reptes que has que superar quan et planteges el vestuari d’un grup tan heterogeni com Fusions és poder trobar aquelles peces que et serviran per a totes les edats i tipus de cossos, en aquest cas començar per una base negra i afegir-li el color amb la brusa ha estat una bona solució. Els homes acompanyen aquestes sensacions amb els blaus més foscos i el negre.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Diferents moments al camerino


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestitecanull
)
Categories: General , Programes
Escrit per: vestiteca

Fa uns dies van passar per “Divendres” en David Bustamante i Auryn per presentar els seus últims treballs musicals i malgrat no poder parlar amb ells, vam anar a treure-hi el cap per veure i sentir-los de ben a prop.
I, oh sorpresa! Edats diferents, públics diferents però coincidències en els seus looks. A veure si les trobeu amb nosaltres?

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


A La gamma de colors: blanc, negre i el denim, tir assegurat en tots els estils
B Pantalons: de tub, els podem trobar a totes les col•leccions
C Pentinat: tupè, tendència entre els joves

Esperem que el pròxim dia tinguin temps per parlar amb nosaltres i ens diguin de primera mà com viuen ells cada matí el repte de vestir-se!

null

Categories: General , Programes
Escrit per: vestiteca

Benvolguts lectors de la Vestiteca, aquesta nit veurem a TV3 el segon programa de la nova etapa de l’Oh Happy Day! Abans, però, volem fer-vos cinc cèntims de qui vestim, quin look és el que els identifica i qui els vesteix.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Eduard Farelo, Pedro Pardo, Guille Milkiwey, Bàbara Mestanza i Mone


Com la temporada passada, l’Eduard Farelo, que és l’encarregat de presentar el concurs, amb el seu “savoir faire” ens condueix per tot el laberint d’emocions que desencadena un programa tan familiar com l’Oh Happy day!. L’Eduard vesteix sastreria de tendència, amb el patró “slimfit”, camiseria de tall clàssic de qualitat i estampats amb motius actuals.
Són peces clau en el desenvolupament del concurs, el jurat. Segueixen entre nosaltres en Pedro Pardo i en Guille Milkyway, tots dos fidels als seus estils personals i coneguts per tots nosaltres. La novetat d’aquest any és la incorporació al jurat de la Mone i la Bàrbara Mestanza. L’equip de disseny de vestuari ha treballat per a trobar-los un estil que les defineixi i les identifiqui: per a la Bàrbara, la proposta passa per un vestuari d’inspiració Pin-up, faldilles, escots, plataformes i arracades grosses. Mentre que, per a la Mone, la proposta és d’un vestuari més clàssic i elegant amb peces que cada una tenen una entitat personal i li donen un toc de distinció com a cantant.
És important que sapigueu que el programa té dos equips de disseny de vestuari: un per atendre totes les necessitats del “grup jurat”; o sigui, presentador, jurat i músics, i l’altre per a les corals. Durant aquestes setmanes anirem parlant de tota la gent que fa possible amb la seva feina el resultat plàstic que veieu per pantalla i de com s’organitzen. Ara us deixo un tast del primer dia amb fotos del que no veieu com a espectadors.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Fina Correcher i Montse Ruiz parlant del vestuari amb en Guille i diferents moments de l’estona de vestir-se


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Microfonat i últims retocs abans de començar


La setmana vinent, parlarem del vestuari de les corals, com s’ho fan? Qui ho fa? I farem una atenció especial a la coral eliminada.
null

Escrit per: vestiteca

Vam parlar amb Jorge Javier Vázquez que va venir a Els matins a parlar de l’espectacle de teatre que produeix, Miguel de Molina al desnudo.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Com has vingut vestit avui?
Amb roba del programa, una camisa blanca, texans i una americana de Dolce Gabbana

Interessant... per tant, confies plenament en l’equip de vestuari de Sálvame?
Sí, sí, pensa que molts dies vaig a treballar amb xandall. És que... sóc una mica desastre amb la roba, no m’agrada anar a comprar, sempre penso que aviat estaré més prim i, per tant, demoro anar-hi i quan ho faig em compro els mateixos pantalons en diferents colors... encara en tinc a l’armari per estrenar.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Gràcies, Jorge Javier, per cedir-nos part del teu temps!


null


Escrit per: vestiteca

Amb més de 300 anys de vestuari al davant i 300 anys d’història per abordar, posem fil a l’agulla, mai millor dit, i comencem el nostre viatge personal per tots els personatges que ens anirem trobant i aniran donant forma als capítols de la sèrie. Avui no volem fer-vos una relació de tots els que hem tingut entre mans. Només volem deixar testimoni de com treballem. Volem que, veient les fotos, us traslladeu en el temps i feu amb nosaltres una immersió en una de les feines més gratificants del nostre món: la recreació històrica.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Uniformes de la banda preparats per portar-los al rodatge.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

El vestuari es trasllada tot embossat, penjat i identificat, per poder respondre àgilment d’acord amb el temps que tenim.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Tot preparat en el vestidor d’un camp de futbol per començar a rebre la figuració que farà la banda de l’esquadra anglesa.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Teresa Clopés, de l’equip de disseny de vestuari, retocant un membre de la banda.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Caracterització i disseny de vestuari.


En el post anterior vam comentar que hauríem de confeccionar vestuaris. Si aquests vestits són per a gent treballadora, per ser fidels al que passava a l’època, cal que es vegin gastats i bruts. Per aconseguir que aquestes peces tinguin aquesta pàtina, les sotmetem a processos per envellir-les; és a dir, tenyint-les, embrutant-les i gastant-les

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Preparant l’aerògraf per començar a envellir.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Peces passades per processos d’envelliment.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Teresa Clopés i Marta Orriols acabant d’embrutar en el set de gravació.


Una de les feines que tenim el dia de la gravació és ajudar a vestir els actors. Utilitzant el criteri professional i documentat, l’equip de disseny de vestuari ajuda a cada un d’ells a posar-se el vestuari que li toca, que, per senzill que sigui, ningú no té el costum d’utilitzar. Per tant, els retocs abans de començar són freqüents.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Posant-li unes genolleres per protegir-lo quan caigui.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Jou Ceniceros col•locant una banda al cap d’un carreter.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Isabel Bonilla i Teresa Clopés ajudant a vestir-se un geògraf del segle XVIII.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Teresa Clopés posant bé el coll de la Tuieta Cabanes.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Marta Orriols repartint xacons.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Comencem a gravar i seguim el rodatge darrere dels monitors.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

S’ha d’aprofitar el temps entre seqüència i seqüència. Reunió de l’equip de caracterització i disseny de vestuari amb producció.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Toni Tortajada, presentador i codirector del programa.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Joan Gallifa, codirector del programa, amb Marta Orriols.


Per acabar, i esperant que seguiu la sèrie, us deixem amb imatges curioses del rodatge.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


* Fotos Llorenç Huguet i La Vestiteca

null
Escrit per: vestiteca


És com trobar una solució a una equació que fa hores que vols resoldre

Aquesta va ser la meva sensació el dia que vaig saber que formaria part del Departament de Vestuari de TV3. Ja us podeu imaginar el que és per a una persona de 19 anys il•lusionada pel futur que l’espera, formar part d’un equip tan important.

Tinc moltes ganes d’aprendre i d’introduir-me en aquest món que molts creuen que està a l’abast de poques persones. Sincerament, no sé on em portarà la vida, ni a què em dedicaré d’aquí uns anys, però estic segura que aquesta experiència m’obrirà les portes en molts sentits, sobretot les de l’aprenentatge per poder-me formar en un camp que m’agrada.

Avui fa 15 dies que he començat com a becària, en podria fer una valoració, però crec que encara és d’hora tot i que estic segura que serà molt positiva.

Durant el pròxims mesos m’aniré movent pels diferents programes de TV3, i al final de cada petita etapa faré una valoració personal sobre la meva experiència. El mes que ve estaré en el Club Súper 3, per tant, en faré una petita valoració: “el Club Super3 és com...”

null


Categories: General , Curiositats
Escrit per: vestiteca
http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


Un altre any el Piromusical de la Mercè, un altre any amb l’Helena Garcia Melero i un altre any Karen Millen ens deixa el vestit.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca


null
Escrit per: vestiteca
Demà s’estrena la nova docusèrie “300” i aquest post serà el primer per introduir-vos en el procés exhaustiu i rigorós d’una sèrie històrica.
Quan la direcció de TV3 encarrega al departament de Nous Formats la realització d’una sèrie documental històrica tota la maquinària dels serveis artístics es posa en marxa. En aquest cas, són sis capítols basats en fets puntuals i reals dels últims 300 anys d’història del nostre país, Catalunya.
Després d’una reunió d’equip on s’explica a grans trets tot el projecte, ens arriben els guions que ens serviran per començar les reunions de treball on es desgranen tots els detalls de cada seqüència, de cada personatge amb el director i realitzador, Joan Gallifa.
A més, per les dimensions de la sèrie cal preparar un espai que pugui contenir tot el que anirem recercant i on puguem estar amples a l’hora de donar-li a la roba l’acabat que necessita per ser creïble. En aquest cas, ens hem instal•lat en un camerino gran de TV3.Comencem a treballar en la recerca de documentació sobre la indumentària de les diferents èpoques que hem de recrear. Hem de recórrer a diferents fonts, ja que d’alguns dels personatges per la seva època tenim documentació gràfica, però de la majoria no, i cal trobar altres recursos que ens guiïn. Paral•lelament, la dissenyadora desglossa els guions per fer un llistat dels vestuaris que necessitarem. Ens surten uns 336 personatges per vestir.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Documentació en l’art, quadres i escultures de l’època


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Documentació en llibres específics d’història de la moda


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Fotos de personatges que s’han de recrear


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Els miniaturistes són rigorosos i ens ajuden amb els detalls


Un segon pas és entrar a La Vestiteca a fer la primera recerca, però com que la majoria de roba que hi ha és actual, necessitem recórrer al lloguer de vestits. És per això que ens posem en contacte amb Dress Art (http://www.dressart.es/ca/ ), una empresa de lloguer de vestuari d’època, molt coneguda per la gent de la professió.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

La Vestiteca de TVC


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Dress Art: la Jou Ceniceros, dissenyadora, i la Marta Orriols, estilista


A partir d’ara passarem molt temps aquí, triant i muntant els conjunts de les reconstruccions històriques i confeccionant tot allò que no hem trobat.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca

Bijuteria i accessoris a punt per començar a preparar personatges


Estigueu alerta perquè ben aviat us deixarem un record d’imatges dels rodatges.


null

Escrit per: vestiteca
Ahir van estar al plató d’”Els matins” el director i els actors de l’obra Pensaments Secrets. Amb Lluís Soler com a director i l’Àlex Casanovas i la Mercè Pons coprotagonistes, l’obra estarà a la sala Muntaner fins al 26 d’octubre. Nosaltres ens estrenem aquesta temporada parlant amb ells que són vells coneguts de tots els que formem part d’aquest departament.

http://blogs.tv3.cat/lavestiteca.php

Quin va ser el teu primer programa a TV3?
Àlex: “Amor a primera vista”
Lluís: Jo diria que va ser “Poble Nou”
Mercè: El primer no li recordo el nom, però anava d’uns extraterrestres..., me’n recordo molt la vegada que vaig fer de Julieta amb en Marc Martinez que feia de Romeu, però la primera cosa important va ser el “Quico el Progre”

L’Any?
Àlex: 1991
Lluís: 1992
Mercè: ?
De què feies? Nom del personatge
Àlex:: De presentador.
Lluís: Un personatge que es deia Barrios.
Mercè: De mare extraterrestre.

Recordes el nom de la dissenyadora de vestuari?
Àlex: Sí, l’Anna Falguera era una d’elles.
Lluís: No recordo els noms, però si els veiés els reconeixeria.
Mercè: L’Anna Ros.

Quina relació estableixes amb l’equip de disseny de vestuari?
Àlex: Sempre molt bona perquè la imatge que donem nosaltres sempre depèn d’ells. Hi ha un “entente”, normalment vestuari procura que tu et sentis còmode amb les coses que et proposen...
Lluís: Molt bona, jo no sé per què tinc una debilitat per l’equip tècnic, incloent vestuari, utillatge... o sigui el valoro molt i és per això que sempre procuro tenir-hi contacte.
Mercè: Molt bo... a més jo m’adapto molt i intento que tot vagi molt bé i l’equip de vestuari ens ajuden a sentir-nos més bé en el paper, per a mi és un equip importantíssim.


Has tingut en compte que avui venies a “Els matins” a l’hora de vestir-te?
Àlex:: Sí, sí, he pensat que portaria una americana perquè em poguessin posar el micro bé i no per dins de la samarreta
Lluís: M’hi he mirat una mica, hi he pensat...
Mercè: Sí, ahir vaig pensar que havia d’anar còmoda per sobre de tot i aquest punt informal.


http://blogs.tv3.cat/lavestiteca.php


null