Categoria: Blogs
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Saben què vol dir MOOC? És la sigla, en anglès, de Massive Open Online Courses i és el terme de moda en les noves tecnologies de l'ensenyament. Són cursos que les universitats ofereixen a distància, de franc i en obert, a través d'internet. Tenen avantatges i també inconvenients, i, si volen saber-ho tot sobre aquesta modalitat d'educació, ho trobaran en aquest article del blog CCCBLab, "Investigació i innovació en cultura", del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. El blog aplega vídeos, notícies, agenda, articles i recursos relacionats amb totes les propostes i línies de recerca del centre. L'equip del CCCB LAB són Juan Insúa (direcció), Maria Farràs i Eva Alonso, amb la col·laboració de tots els departaments del CCCB.

En parlem avui perquè aquest blog, en la categoria corporativa de Cultura i Tendències, ha estat un dels trenta-dos premiats en la sisena edició dels Premis Blogs Catalunya, que organitza l'Associació STIC.cat i que s'acaba de celebrar a Granollers. No tenim temps per parlar de tots, però els en presentem alguns.



Catalunya 360 graus, guardonat en la categoria personal d'Esports, és el blog on Aleix Ballarín, reusenc nascut l'any 1988 i resident a Lleida, on estudia a l'INEFC, ha recollit la seva experiència de recórrer tot el perímetre de Catalunya, uns 1.300 quilòmetres, en 21 dies, entre agost i setembre de 2013. Fotos i anècdotes d'una ruta que ha fet amb bicicleta --la Franja--, corrent --el Pirineu--, i amb caiac --el Mediterrani--. El blog, a més, ha recollit donacions destinades a l'ONG Acció contra la Fam.

Encenent la imaginació, guanyador en la categoria personal d'Educació, és el blog on l'Àngela, mare i tècnica especialista en educació infantil, ens proposa tota mena de jocs i experiències per fer amb les criatures. Per exemple, com fer plastilina de lavanda, aromàtica i relaxant, o com observar el món a través d'una lupa.

BCNcultura és el millor blog en categoria personal de Cultura i Tendències. El fan Mireia Martínez i Daniel Bossio, amb la col·laboració d'Elisenda Guiu, Anna Casasayas i José Antonio Pérez Guevara, i vol ser una completa ressenya de tota mena d'activitats culturals de la ciutat, amb referències a llibres, música, cinema, teatre, restaurants o fotografia. El blog, a més, inclou reportatges i proposa itineraris turístics i concursos.

Un dels guanyadors és un blog d'aquesta casa, Sèries en blog, en la categoria professional de Cultura i Tendències. Aquí, hi podran trobar tota la informació sobre les millors sèries de televisió, tant les que emet TV3, com les que no.

I, per acabar, celebrem que alguns dels premiats, com ara Raconets, guanyador en la categoria personal de Turisme i Viatges; Ets el que menges, millor blog professional en Cuina, Gastronomia i Enologia; L'hora del taper, millor blog personal en Cuina, Gastronomia i Enologia,Apps en català, millor blog corporatiu TIC; o Cançons i músiques dels avis, millor blog personal en Història, Tradicions i Patrimoni, siguin blogs que els hem recomanat anteriorment des d'aquesta secció.

La sisena edició dels Premis Blogs Catalunya, organitzada per l'Associació STIC.cat, es va celebrar el dissabte 28 de setembre al Teatre Auditori de Granollers, amb l'assistència de gairebé cinc-centes persones. A l'acte, hi van assistir Josep Mayoral, alcalde de la ciutat; Ignasi Genovès, director general d'Atenció Ciutadana i Difusió de la Generalitat; Carme Garrido, regidora de Societat del Coneixement; Gerard Martí Figueras, director del Consell Català de l'Esport, i Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes. Els Premis Blogs Catalunya han guardonat 32 blogs, distribuïts en 15 categories temàtiques (dins les quals es distingia entre blogs personals, corporatius i professionals), i un premi especial STIC atorgat a Amical Wiquipèdia.

La llista sencera de premiats és aquesta:

Associacions, entitats i organitzacions sense afany de lucre
CORPORATIU
Espai Fotogràfic

Corporatiu
CORPORATIU
El bloc del museu

Miscel·lània i Personals
CORPORATIU
Canya al càncer

Comunicació i nous mitjans
PERSONAL
De persones i xarxes
PROFESSIONAL
Global voices Catalunya

Cuina, gastronomia i enologia
PERSONAL
L’hora del taper
PROFESSIONAL
Ets el que menges

Cultura i tendències
PERSONAL
BCN Cultura
PROFESSIONAL
Sèries en blog
CORPORATIU
CCCB Lab

Educació
PERSONAL
Encenent la imaginació
PROFESSIONAL
Cataclàs
CORPORATIU
Un bosc de llibres

Esports
PERSONAL
Catalunya 360º
PROFESSIONAL
Competicio.cat

Història, tradicions i patrimoni
PERSONAL
Cançons i músiques dels avis
CORPORATIU
Cafès de patrimoni

Literatura
PERSONAL
El lloc del crim
CORPORATIU
Nosaltres llegim

Política, economia i societat
PERSONAL
Graellsbloc
PROFESSIONAL
Estats
CORPORATIU
Periodisme juvenil

Sostenibilitat i medi ambient
PERSONAL
Temperatura de l'aigua del mar a la platja de la Barceloneta
PROFESSIONAL
Món Natura Pirineus

TIC
PERSONAL
Living tic, cat, tic, cat
PROFESSIONAL
Albert Cuesta al diari Ara
CORPORATIU
Appsencatala

Turisme i viatges
PERSONAL
R@conets

Universitats, recerca i ciència
PERSONAL
Buscaciència. L'agenda de la cultura científica
PROFESSIONAL
Temps per al temps
CORPORATIU
Vocabulària

Acció - Premi especial STIC
Amical Wikipedia


ALTRES ENLLAÇOS

Espai Internet 28/07/2013: Premis Blocs Catalunya 2013, comencen les votacions
Espai Internet 07/10/2012: Premis Blocs Catalunya 2012, ja tenim els guanyadors!
Espai Internet 15/07/2012: Premis Blocs Catalunya 2012, comencen les votacions
Espai Internet 09/10/2011: Premis Blocs Catalunya 2011
Espai Internet 17/07/2011: Premis Blocs Catalunya 2011, comencen les votacions
Espai Internet 04/10/2010: Una il·lusió i un repte
Espai Internet 02/10/2010: Els millors blogs catalans del 2010
Espai Internet 10/09/2010: Mil quatre-centes noranta-dues gràcies!
Espai Internet 20/06/2010: Premis Blocs Catalunya 2010
Espai Internet 11/10/2009: Premis Blocs Catalunya 2009
Espai Internet 21/06/2009: Els millors blogs del 2009
Espai Internet 19/10/2008: Els millors blogs catalans

Categoria: Blogs
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Volen triar quins són els millors blogs de l'any 2013? Doncs ja ho poden fer. Només cal que participin en les votacions dels Premis Blocs Catalunya, que arriben a la sisena edició.

El certamen, convocat per l'associació Stic.cat, premia fins a quinze categories diferents: Associacions, entitats i organitzacions sense afany de lucre, Comunicació i nous mitjans, Cuina, gastronomia i enologia, Cultura i tendències, Literatura, Educació, Esports, Història, tradicions i patrimoni, Política, economia i societat, Miscel·lània i personals, Sostenibilitat i medi ambient, TIC, Turisme i viatges, Universitats, recerca i ciència i Corporatiu.

Les mateixes que l'edició anterior. I en cada categoria s'estableixen tres tipus de blog: corporatiu, professional i personal. Per a aquesta edició 2013, els Premis Blocs repeteixen dos guardons especials que queden fora de la votació popular: Premi del Jurat al millor blog de tots els inscrits i Premi Stic a les millors accions a les xarxes socials 2012.

Aquest any s'hi han presentat prop 700 blogs, i ja poden visitar, veure i valorar els candidats i votar el seu favorit. Per fer-ho només cal registrar-se, i ja disposaran de quinze vots, a repartir, un per cada categoria, fins al 2 de setembre.



El registre és molt senzill i es pot fer amb un correu electrònic i contrasenya, o també amb l'usuari personal de Facebook o Twitter. Totes aquelles persones que es van registrar per inscriure el seu blog ara poden fer servir el mateix usuari, de manera que no cal que es tornin a registrar. La web informa l'usuari registrat dels vots que encara no ha fet servir, de les categories en què ja ha votat i dels blogs pels quals ho ha fet. El procés de votació no cal completar-lo en una mateixa sessió, sinó que es pot interrompre en qualsevol moment i reprendre'l posteriorment.

El premis es faran públics i es lliuraran a Granollers, en el marc de la 6a jornada de la Catosfera. Els Premis Blocs Catalunya segueixen així una tradició de recórrer tot el país que ja els ha dut, en anterior edicions, a Girona, Vic, Mataró, la Seu d'Urgell i Reus.
Categoria: Blogs
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Volen cuinar una sorprenent pasta amb figues i roquefort? O uns timbals de pasta i carbassó? O potser una truita de pasta? Aquestes receptes i moltes més les trobaran al blog La pasta per als catalans. L'autora és l'Antonella, una napolitana que viu a Catalunya i que comença amb alguns consells bàsics, com que la salsa carbonara es fa amb ou i no amb crema de llet o que el parmesà no es pot posar a tots els plats.
Aquest blog, en la categoria personal de Cuina, Gastronomia i Enologia, ha estat un dels 31 premiats en la cinquena edició dels Premis Blocs Catalunya que s'acaba de celebrar a Reus. No tenim temps per parlar de tots, però els en presentem alguns.


Amor a l'art, guanyador en la categoria professional de Cultura i Tendències, el fan els joves Víctor Fernández i Martí Andinach i és un espai d'entrevistes i fotografies a artistes de tots els àmbits. Hi trobem, per exemple, fotoreportatges dedicats a Lídia Pujol, Jaume Cabré o La Cubana.

Un Any a Món Sant Benet, guardonat en la categoria professional de literatura, és un blog dedicat a recollir l'experiència de l'escriptor i periodista Martí Gironell durant la gestació de la seva nova novel·la: "L'últim abat". Gironell va convertir una cel·la del monestir en el seu centre d'operacions mentre escrivia el llibre, que surt a la venda el pròxim 15 de novembre.

Pep Químic, un blog del qual ja hem parlat a l'Espai Internet, ha guanyat en la categoria personal d'Universitats, Recerca i Ciència. Pep Anton Vieta, investigador al departament de química de la Universitat de Girona, es dedica, des del 2008, a la divulgació de temes científics i del món de la química en particular. Al seu blog, també hi trobem l'enllaç al seu propi canal a YouTube, amb vídeos sobre experiments químics.

Històries de Bombers, guanyador corporatiu en Història, Tradicions i Patrimoni, és un complet recull d'informació i fotografies dels diferents cossos de bombers de Catalunya des del segle XIX. Una allau de dades, ben classificats per temàtica i per municipi. Inclou un enllaç a "L'Apagafocs", una revista virtual del món dels bombers catalans.

Viatge per Catalunya és el blog de Jordi Túnica, on recull un curiós projecte: recórrer tot el país dalt d'un Volskwagen Passat del 1985, heretat del seu pare. La condició és fer una foto del cotxe davant del cartell indicatiu amb el nom de cada municipi català. Després en fa una fitxa, on dóna més informació de cada lloc. De moment, des del 2010, ha comentat 101 municipis, n'ha visitat 300 i ha recorregut 1.321 quilòmetres. Ha estat el guanyador en la categoria professional/corporatiu de Turisme i Viatges.

I acabem amb la guanyadora més jove: la Nerea da Silva, de només 11 anys, que recull al seu blog les seves experiències com a jugadora d'hoquei sobre patins al Benjamí i al MiniFem del Martinenc. Ha guanyat en la categoria de blog personal d'Esports.

Els Premis Blocs Catalunya els organitza l'associació Stic.cat, i aquesta edició han comptat amb el suport de l'Ajuntament de Reus, FiraReus, el Centre de Fires i Convencions de Reus, la Universitat Rovira i Virgili, TICNOVA, Alsys, UdGFormació, Fundació Universitat de Girona Innovació i Formació, Carrefour Reus, Centre Comercial Moritz, Patronat de Turisme de Salou i la joguina El Nan Casteller.

La cinquena edició dels Premis Blocs Catalunya 2012 s'ha fet el divendres 5 d'octubre del 2012 a l'Auditori del Tecnoparc de Reus.

La llista sencera de premiats, és aquesta:

Associacions, entitats i organitzacions sense afany de lucre
CORPORATIU
Bloc de La Fageda

Comunicació i nous mitjans
PROFESSIONAL
Tot Montmeló
CORPORATIU
Eureka!

Corporatiu
CORPORATIU
Versos.cat

Cuina, gastronomia i enologia
PERSONAL
La pasta per als catalans
PROFESSIONAL
Rosa Baró Vilà. Dietista-Nutricionista a Reus

Cultura i tendències
PERSONAL
Les Havaneres
PROFESSIONAL
Amor a l'Art
CORPORATIU
El Pati Digital

Educació
PROFESSIONAL
Aracne fila i fila
CORPORATIU
L'ombra d'un somni

Esports
PERSONAL
Nerea Da Silva
PROFESSIONAL
Ruc-bi català

Història, tradicions i patrimoni
PERSONAL
Memòria de Sants
CORPORATIU
Històries de Bombers

Literatura
PERSONAL
Tot és una mentida
PROFESSIONAL
Un any a Mon Sant Benet
CORPORATIU
Llibreria La Gralla

Miscel·lània / Personals
PERSONAL
Etfelicitofill.cat

Política, economia i societat
PERSONAL
El Món de Reus
PROFESSIONAL
Open Data
CORPORATIU
Xarxa d'Innovació Pública

Sostenibilitat i medi ambient
PERSONAL
Picarona i el seu hortet
PROFESSIONAL / CORPORATIU
El bloc de Medi Ambient de Plataforma Educativa

TIC
PERSONAL
Carlesrgm
PROFESSIONAL
Paella de Bits
CORPORATIU
Octa.beta

Turisme i viatges
PERSONAL
Quaderns de bitàcola
PROFESSIONAL / CORPORATIU
Viatge per Catalunya

Universitats, recerca i ciència
PERSONAL
Astronomia des de l'Empordà
PROFESSIONAL
PepQuímic


ALTRES ENLLAÇOS

Espai Internet 09/10/2011: Premis Blocs Catalunya 2011
Espai Internet 04/10/2010: Una il·lusió i un repte
Espai Internet 02/10/2010: Els millors blogs catalans del 2010
Espai Internet 10/09/2010: Mil quatre-centes noranta-dues gràcies!
Espai Internet 20/06/2010: Premis Blocs Catalunya 2010
Espai Internet 11/10/2009: Premis Blocs Catalunya 2009
Espai Internet 21/06/2009: Els millors blogs del 2009
Espai Internet 19/10/2008: Els millors blogs catalans



Categoria: Blogs
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Com ja és habitual per aquestes dates ha arribat l'hora de votar els Premis Blocs Catalunya. El certamen per triar els millors blogaires del país, convocat per l'associació Stic.cat, arriba a la cinquena edició; i ho fa ampliant fins a 15 el nombre de categories premiables: Associacions, entitats i organitzacions sense afany de lucre, Corporatiu, Sostenibilitat i medi ambient (que són les tres categories de nova creació), Cultura i tendències, Literatura (Premi Lletra UOC), Comunicació i nous mitjans, Educació, Esports, Cuina, gastronomia i enologia, Universitats, recerca i ciència (premi Universitat de Girona), TIC, Política, economia i societat, Història, tradicions i patrimoni (premi Òmnium Cultural), Turisme i viatges i Miscel·lània i personals, i en cadascuna s'estableixen tres tipus de blog: corporatiu, professional i personal. Per a aquesta edició 2012, els Premis Blocs repeteixen dos guardons especials que queden fora de la votació popular: Premi del Jurat al millor blog de tots els inscrits i Premi Stic a les millors accions a les xarxes socials 2011.


Aquest any s'hi han presentat prop de 600 blogs i ja poden entrar, veure els candidats i votar el seu favorit. Per fer-ho només cal registrar-se, i ja disposaran de quinze vots, a repartir, un per cada categoria, fins al 10 de setembre. Hi ha temps, doncs, per pensar-s'ho i per conèixer bé les millors propostes dels nostres blogaires. La web informa l'usuari registrat dels vots que encara no ha utilitzat, de les categories on ja ha votat i dels blogs pels quals ho ha fet. El procés de votació no cal completar-lo en una mateixa sessió, sinó que es pot interrompre en qualsevol moment i reprendre'l després.

El premis es faran públics, i es lliuraran, el 5 d'octubre a Reus. L'acte se celebrarà a la Fira de Reus, i compta amb la col·laboració de la regidoria d'Innovació, Empresa i Ocupació de la capital del Baix Camp. Reus recull el testimoni de les ciutats que han acollit les edicions anteriors: Girona, Vic, Mataró i la Seu d'Urgell.


ALTRES ENLLAÇOS

Espai Internet 09/10/2011: Premis Blocs Catalunya 2011
Espai Internet 17/07/2011: Premis Blocs Catalunya 2011, comencen les votacions
Espai Internet 04/10/2010: Una il·lusió i un repte
Espai Internet 02/10/2010: Els millors blogs catalans del 2010
Espai Internet 10/09/2010: Mil quatre-centes noranta-dues gràcies!
Espai Internet 20/06/2010: Premis Blocs Catalunya 2010
Espai Internet 21/06/2009: Els millors blogs del 2009
Espai Internet 11/10/2009: Premis Blocs Catalunya 2009
Espai Internet 19/10/2008: Els millors blogs catalans
Categoria: Blogs
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Parlem ara d'uns premis molt especials. Es diuen Liebster Blog Awards i els donen els mateixos blogaires a altres blogs que, segons el seu criteri, s'ho mereixen. Funcionen com una cadena i el seu origen és imprecís, tot i que sembla que van començar a Alemanya. Quan un blogaire rep el premi (consistent en un "banner" amb un logo) l'ha d'enganxar al seu blog i llavors n'ha de premiar cinc més. Han de ser, això sí, blogs amb menys de 200 seguidors, i ha de publicar els seus noms i fer un breu comentari dels motius pels quals els ha premiat.


Són uns premis humils i anònims que ja han donat la volta al món i que converteixen a qui els rep en premiat i jurat alhora, i suposen un petit reconeixement públic. Això sí, a qui el rep li fa molta il·lusió. No podem donar cap enllaç dels Liebster Blog Awards perquè no tenen una pàgina web. Us donem aquest enllaç, d'un blog premiat, a tall d'exemple, on expliquen com funcionen els premis.
Categoria: Blogs
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Avui, l'Espai Internet està de celebració. Fa cinc anys que explorem la xarxa, i els informem del que hi anem trobant. I els volem fer un regal: un munt de bones notícies. No és fàcil trobar-ne als mitjans tradicionals, i menys en aquests temps de crisi, però a Internet hi ha uns quants llocs especialitzats precisament en això, a donar bones notícies.

Comencem amb una debutant: Bones Notícies: El Diari Optimista, de Joan Boluda. Es va iniciar al gener, i ja recull prop d'un centenar de bones notícies, agrupades per seccions com ara cultura, economia, educació, medi ambient, política o societat. Té un cercador i també un botó directe per poder-hi col·laborar aportant noves informacions tan optimistes com ara que Inditex crearà cinc-cents llocs de treball a Tordera o que unes coques d'arròs de la UB guanyen el primer premi d'innovació alimentària.


Ara, una que també està d'aniversari. Fa dos anys, l'assessor en comunicació i consultor polític Antoni Gutiérrez-Rubí va començar el blog Good News Catalunya!, on trobem, només, bones notícies. Com, per exemple, que el PIB català creix i és el més alt d'Espanya, la intenció d'una multinacional de crear a Barcelona cent llocs de treball o la bona marxa dels Museus Dalí de Figueres. La intenció és recollir totes les informacions de caràcter positiu, com ara iniciatives d'èxit, innovacions, premis o reconeixements, de tots els àmbits de la vida econòmica, cultural o científica del país.
El blog es compromet a publicar totes les bones notícies que li facin arribar al seu correu electrònic: goodnewscatalunya@gmail.com

En la presentació del blog, Gutiérrez-Rubí va dir que el posava en marxa per tal de fer "la meva petita contribució per crear un marc de confiança en les nostres possibilitats" ja que "el pessimisme és contagiós… i l'optimisme, també". Segons aquest expert en noves tecnologies i màrqueting polític "les notícies pessimistes contagien i porten a actituds derrotistes, al "ningú fa res", perquè es creu que res no funciona, a la desconfiança en les pròpies possibilitats per superar la situació. I des del desànim no és pot construir. En aquest context, l'espai Good News Catalunya! vol contribuir a superar aquesta situació generant un clima de més confiança en el nostre país, les nostres institucions, les nostres empreses i els nostres emprenedors."

Les webs de bones notícies també tenen molta tradició en el món anglosaxó. Per acabar citem, per exemple, les Good News del popular diari digital Huffingtonpost. Un exhaustiu repàs d'informacions optimistes, acompanyades de fotografies i vídeos.


ALTRES ENLLAÇOS

Punt Org
El diari de les bones notícies
Actitud On
En Positivo, noticias e ideas que mejoran nuestro mundo
Periodico Buenas Noticias
Canal Solidario
Mi Aportacion
Diario Responsable
El blog de las buenas noticias
Web d'Antoni Gutiérrez Rubí

Webs en anglès
The Happiness Project
New Spirit Journal
Positive News
Yes Magazine
25 Amazing Websites and Online Resources for Inspiration, Positivity, and More Good News
Dailygood
Good Evening
Good News Network
Gimundo
Great News Network
Only Positive News
Daily Inspire News
Greater Good News
The Chronicle of Philantropy
Odewire - News for intelligent optimists
Good News Stories
Optimist World
The Happiness Project
Positivity Blog
Zen Habits
Things are good
Tonic
Good Spoting
USA Today Kindness Blog

04/03/2012: Visca la carmanyola!

Categoria: Blogs
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Atents, que avui parlem d'estalvi. Si són dels que cada dia han de dinar fora, segur que s'han plantejat combinar els menús econòmics amb la carmanyola, però el problema és com omplir-la. Doncs aquest blog és la solució. Es diu L'hora del tupper, i l'escriu Marga Pradas, amb la col·laboració de Clara Antúnez i Rosa Baró. Inclou, és clar, receptes de tota mena, pensades per transportar i consumir amb la carmanyola. Ja en té gairebé cent, amb arròs, bolets, carn, pasta, peix, ous o verdures. Però, a més, també parla de trucs i d'estris relacionats amb el món de la carmanyola. Sabien, per exemple, que el formatge es conserva millor si l'emboliquem amb un drap de cotó?


I si encara necessiten més receptes, al web del Club de Cuines de TV3, hi trobaran prop de vuitanta propostes més, agrupades al canal de Cuines de Carmanyola. Un dels 48 canals especialitzats que té aquesta web, que ja aplega, en total, prop de 3.000 receptes. Com, per exemple, aquest suculent bacallà agredolç.

Un altre blog destacable és Totaltupper, també en català, que funciona des d'abril del 2009 i inclou, sobretot, consells, però també moltes receptes, que ens poden ajudar a estalviar en aquests temps de crisi.


ALTRES ENLLAÇOS

La cultura del tupper
Receptes per carmanyola al "rebost de la Montse"
Receptes per carmanyola a "Menja sa"
Recetas para tupper, a entupperando
Fiambreras de cada día
Benvinguts al club de la carmanyola
Pàgina a Facebook - Jo no cuino: prefereixo els "tapers" de la mama
La carmanyola escolar, al blog de l'Ada Parellada

Llibres amb receptes per a carmanyola
La cocina del taper: 200 recetas faciles y deliciosas para tomar en cualquier parte (Eva Celada)
Comida sana en fiambrera (Clea Koff)
Comidas de taper: los mejores trucos y recetas para comer bien en el trabajo (Ada Parellada)
Recetas de taper (Editorial Planeta)
Categoria: Blogs
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Són d'aquells que sempre han volgut fer una marató però no han sabut com posar-s'hi? Doncs aquest és el seu blog! La marató pas a pas recull consells i testimonis per preparar aquesta cursa, tant físicament com anímicament. El blog està pensat amb l'objectiu de la 34ena Marató de Barcelona, prevista pel pròxim 25 de març i, per exemple, enllaça amb un pla per posar-se a punt en 12 setmanes; tot i que encara són a temps d'afegir-se, si estan una mica en forma. En 19 vídeos, amb entrevistes amb experts de diferents camps, es repassen tots els elements que fan falta per superar la cursa dels 42,195 quilòmetres: alimentació, tècnica, roba i complements o motivacions, com les que ens explica el veterà corredor i periodista esportiu Xavier Bonastre.


"La marató pas a pas" és obra de tres professionals de la comunicació audiovisual del Baix Penedès, Pere Sallent, de Cubelles, Lluís Camell, de Llorenç del Penedès, i Julià Albornà, de l'Arboç.

El blog ja suma més de 3.000 visites d'usuaris únics. I segons expliquen ells mateixos, dos dels impulsors -Camell i Sallent- van córrer l'any passat la seva primera marató i d'aquesta experiència van néixer els dos objectius del projecte: "d'una banda, aprofundir en aquesta experiència de superació personal, que cada vegada té més adeptes i, d'altra banda, resoldre els dubtes que ens hem trobat en iniciar-nos en les curses de llarga distància."


ALTRES ENLLAÇOS

Ricardo Abad, un corredor que ha fet 500 maratons en 500 díes
Categoria: Blogs
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
I avui, per acabar, un altre blog: El Gurú de la Publicitat 3.0. L'autor és Marc Pascual, un jove creatiu publicitari de Castellar del Vallès que recull novetats del sector i crítiques de campanyes i anuncis. La presentació del blog és força vistosa, ja que podem triar com volem veure les entrades, organitzades de moltes maneres diferents. Com ara en format Classic, Flipcard, Magazine, Mosaic, Sidebar, Snapshot o Timeslide.


En Marc té 26 anys i, a més de creatiu publicitari, es defineix com a fotògraf, dissenyador i relacions públiques. El blog és una bona eina per expressar les seves opinions i també per donar-se a conèixer com a professional.

En una de les entrades es defineix com a "disciplinat i amb ganes de treballar" i diu que "aprendre és una feina que m'agrada fer ja que sempre et trobes amb petites sorpreses que et formen a poc a poc".

08/01/2012: El Món del Quim

Categoria: Blogs
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Els presentem el Quim. Té 16 anys, viu a Tàrrega, va a l'institut i li agrada nedar. A més a més, des del 20 de novembre té un videoblog, és a dir, un diari digital on deixa les seves impressions escrites i també enregistrades en vídeo. El Quim té síndrome de Down i, amb l'ajut del seu pare, aprofita les possibilitats que li dóna internet per sensibilitzar la societat sobre les capacitats i els problemes de les persones com ell. Fa pocs dies, per exemple, ens parlava del repte que li pot suposar afrontar, en el futur, una vida independent, i l'últim dia de l'any va fer una entrada molt especial. Amb simpatia i naturalitat, aquest noi és tot un exemple de superació personal.


Pel seu pare, el fotògraf Jesús Vilamajó, l'experiència del videoblog pot servir per "ajudar a mostrar la realitat de les persones amb discapacitat des del punt de vista del mateix afectat i, a la vegada, actuar com un estímul per a altres persones amb síndrome de Down perquè posin en marxa projectes semblants i coneguin les possibilitats que obren les noves tecnologies".

Quim Vilamajó estudia tercer d'ESO a l'Institut Manuel de Pedrolo i assisteix dos dies per setmana a l'Escola Especial Alba. Els dimecres a la tarda va a Down Lleida, i els dissabtes, a l'esplai.

Anterior