Cada dissabte a la nit al Canal 33, i els diumenges a les 10:30 al 3/24


Totes les temporades Volda La Haia Tampere Växjö Nimega Aarhus Groningen Lovaina Gant Praga París Reikiavik Macerata Florència Pavia Lisboa Brusel.les Roskilde Milà Stirling Londres Bochum Lió Tel Aviv

24/10/2014: Capítol 188

Categories: General
Escrit per: blogeuropa
Aquest dissabte 25 d'octubre a la nit no et perdis al Canal 33 el capítol número 188 de Blog Europa on podràs veure les següents ciutats:

-París- En Roger Manau i els cadenats de l'amor.

-Reykjavík- L'Oriol Nierga i els turistes a Islàndia.

-Bochum- L'Elena Pedrola i el reciclatge amb premi.

-Lovaina- L'Anna Torres i l'amor a l'art .
Categories: Roger Manau , París
Escrit per: blogeuropa
Arran de la publicació del best-seller italià Ho voglia di te, de Federico Moccia, el Pont des Arts de París s’ha convertit en un gran atractiu turístic per a les parelles d’enamorats que vénen a imitar el ritual dels protagonistes de la novel•la: jurar-se amor etern tot penjant un cadenat en un pont italià i, després, llançant la clau la riu. Tanmateix, les tones de pes afegit dels cadenats han acabat arrencant les reixes del pont i l’Ajuntament de París ha pres la determinació de retirar-lo. Aquesta literatura mediàtica sembla haver eclipsat els “bouquinistes”, uns venedors de llibres de vell que, lluny dels flaixos dels turistes però a la vora del Pont, han estat sempre presents en la història literària de la ciutat.


Categories: Oriol Nierga , Reykjavík
Escrit per: blogeuropa
L'economia islandesa, tradicionalment encarada a la pesca, s'ha obert a l'entrada del turisme. El sector ha crescut especialment des de l'esclat de la crisi econòmica el 2008. Avui visitem Húsavík, un poble de poc més de 2.000 habitants situat al nord de l'illa, que rep cada any milers de turistes atrets pels cetacis que ronden les seves aigües.

Categories: Elena Pedrola , Bochum
Escrit per: blogeuropa
Els ciutadans alemanys són uns dels que més residus reciclen de tot Europa. Això es deu, en part, al sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn, o com l’anomenen a Alemanya, el Pfand. Aquest és un impost que s’aplica als preus de moltes ampolles de refrescos, aigua i cervesa i que es reemborsa als consumidors si, un cop usats, els retornen als punts específics de devolució. Un sistema que porta més de 10 anys en funcionament al país germànic i que ha permès reciclar fins a un 98% d’aquest tipus d’envasos.


Categories: Anna Torres , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
Un home escarxofat al sofà mirant la televisió, un edifici de duana reconvertit en un centre cultural i un teatre fet a base de palla i fang. Mai diríeu que aquests tres elements poguessin estar en un mateix lloc en el mateix moment. En el següent reportatge ho podreu constatar. Una trinitat tan excèntrica només es podia trobar a l’OPEK de Lovaina, un dels centres culturals de la ciutat que des del seu humil espai intenta fer arribar l’art mitjançant l’acolliment del festival internacional d’arts UAMO, que per primera vegada arriba a Bèlgica.Publicitat


       Següent
què és blog europa?|